Snart så...

Flyplanet var försenat till Charles de Gaulle, så vi kunde inte flyga förrän drygt 30 minuter senare, och trots att vi flög in lite tid så missade jag mitt tåg med mindre än tio minuter. Så nu sitter jag på Starbucks med en gingerbread latte i väntan på att få komma hem någon gång. För en flygresa på knappa 2 timmar blir det ändå en väldigt lång dag. Gå upp sju för att ta tåget vid nio och sen kommer jag hem ikväll ungefär tio i sju. Dessutom så var det en jobbig flygning eftersom jag är så förkyld. Vid nerflygningen fick jag ett sånt fruktansvärt lock i öronen som bara blev värre och värre, men det var inte det värsta utan det var det faktum att jag inte fick loss det i ena örat. Så trycket blev bara värre och värre och det gjorde fruktansvärt ont, men efter typ 15 minuter, vilket var typ 5 minuter innan vi landade så small det till och lossnade, vilket var väldigt skönt, men det gjorde också riktigt ont och jag har fortfarande ont, så nu är jag rädd att jag har skadat trumhinnan. Jättekul!

Bara en stund kvar...

Om en halvtimme tar jag tåget mot flygplatsen. 12.40 går planet mot Köpenhamn och runt 18.00 är jag nog i mina hemtrakter igen!

Inte alls kul

Jag hatar att packa men det måste göras ändå. Har idag lagt alldeles för mycket pengar på godsaker (självklart har jag köpt ost, skulle inte klara mig annars) som ska med hem till familjen. Och även en del andra kassar med julklappar, till andra och mig själv, ska ner i väskan, men det är nog ingen risk att den kommer väga för mycket denna gången. Kommer inte ens bry mig om att väga den (detta kan även bero på att jag inte förstår den avancerade vågen familjen har). Om exakt ett dygn är jag nästan hemma, eller nästan hos min morbror i alla fall. Kommer att bli hämtad vid tåget och direkt åka dit, men det gör inget. Bara att vara i Sverige (Danmark förmodligen också för den delen) kommer att vara nog för att få mig att känna mig hemma!

???

Det har varit lite tyst från mig de sista dagarna och det beror helt enkelt på... att jag inte har så mycket röst kvar. Min hals gör fruktansvärt ont och jag går mest hemma och dricker varmt vatten med honung. Dock var jag iväg en lite runda i Paris nu i eftermiddag för lite sista fix innan jag åker hem på fredag, men nu sitter hemma igen och hostar och lyssnar på regnet utanför.

Julfirande

Idag ska vi ha lite julmys i skolan med alla klasser och detta börjar vid 10, vilket betyder att jag måste ta bussen lite innan 9, knappt en halvtimme och jag ligger fortfarande i sängen och gnyr över mitt halsont. Som om inte allt redan kändes jobbigt nog så regnar det rejält ute också. Nu ska jag slita mig upp ur sängen en gång för alla och skynda mig till skolan. Wish me luck, det kan behövas!

Te

I hopp om att bli frisk så snart som möjligt och för att lindra min onda hals (jag har inga halstabletter kvar) så har jag druckit flertalet koppar te idag. Det är typ det enda jag åstakommit idag. Annars har jag bara varit i skolan eller legat i sängen. 
À demain!

Wihoo

Bara en vecka kvar till julafton. Längtar nu, men det kan bero på att jag är genomförkyld och mår dåligt. Förhoppningsvis har det gått över till dess!

Julavslutning

När vi åkte in till Paris idag åkte vi först till Nike där det blev dyrt för oss båda (julklappar till oss själva :P) och sedan gick vi så sakterliga mot kyrkan där det bjöds på korv, skinkmacka, glögg, lussebullar och pepparkakor. Efter det drog vi, ett gäng på tio personer, mot Trocaderos julmarknad där vi tänkt åka skridskor, men när vi kom fram var det så litet och packat att vi bara kollade julmarknaden en stund innan jag åkte hem för att äta middag med familjen. Efter maten bjöd mamman mig på typiskt franskt julgodis, kanderade kastanjer, vilket innehåller... socker och kastanjer, så som ni förstår var det vääääldigt sött.
Jag håller på att bli sjuk/förkyld så nu ska jag försöka att lägga mig tidigt för en ny vecka. Dock kommer det nog inte bli en särskilt jobbig vecka, då flickan i morgon åker iväg till London med skolan fram tills torsdag kväll.
À demain!

Igår

På eftermiddagen åkte vi in till Paris igen och träffade upp Elin och Meg för att sedan åka till Mont Martre där det var en liten julmarknad. När vi väl kom upp för alla trapporna valde vi att stanna på kullen för att äta också. Vid 11 ungefär kom jag hem och nu på morgonen har jag bara tagit det lugn och tittat lite på julkalendern. Nu ska jag snart till tåget igen för att möta upp Elin och åka ner till Trocadero på julmarknad (det verkar som att det är det enda vi gör, men detta är faktiskt den sista vi har kvar på listan) och sedan vidare till julavslutning i kyrkan med ung i Paris-gruppen. Det skadar inte heller att det är jättefint väder idag, till skillnad från igår när det ösregnade...

Otroligt!

Jag vet att ingen som känner mig kommer tro mig när jag säger detta men... Jag är nu klar med mina julklappsinköp! Redan den 15 december; måste nog vara rekord med nästan en vecka. Brukar ju inte ens köpt första vid denna tiden. Fast jag är glad, för nu behöver jag inte stressa runt i sista stund med alla andra stressade människor. Däremot har jag en del ätbara saker som ska med hem som kommer köpas under veckan som kommer. Tänk att om en vecka är jag hemma! Helt galet...

Ett litet tips!

För alla som kämpar med att lära sig franska och behöver öva lite extra (erhm, jag) finns här en sida med blandade uppgifter. Ja, det finns även för de som vill lära sig tyska, spanska eller italienska, men för min del blir det att öva upp min franska innan jag slänger mig in i något annat språk!
 

Om en vecka...

Sitter jag på planet hem mot Sverige (Danmark egentligen). Längtar nu!

It's raining men

Eftersom jag kom hem lite senare än vanligt igår är jag lite trött idag och ligger fortfarande och drar mig i sängen. Hade först planer på åka in till Paris för att leta julklappar, men tröttheten tillsammans med att det ösregnar ute gör att jag stannar hemma idag. Om inte någon skulle höra av sig och vilja göra något, då kanske jag får fundera en gång till.


Lussepicknick på golvet

Luciamys

Det är inte halt = jag åker om 2 minuter!

Halt? Inte halt?

Eftermiddag/kvällen har passerat lungt. Skypade en liten stund med min bror och min små brorsdöttrar, varav en faktiskt fyller 6 år idag, innan. Vi har inte fått det att funka innan så jag har inte sett dem på 4 månader och gud vad de växt (i alla fall den lilla). Sen pratade jag lite med mamma också medan jag lagade maten (jag är rätt glad att jag har frontkamera på min mobil och kan skypa med den). I kväll är planerna lite osäkra. En tjej i Ninnas by har bjudit in oss på Luciamys, men hon bor alldeles för långt från tågstationen för att jag ska kunna gå dit. Fast om det inte är halt, ska Ninna hämta mig. Är det halt, ja då blir det pepparkaks- och julmustmys för mig själv och kanske till och med kollar luciatåget en gång till! (Sa jag att jag älskar Lucia?)

Saint Lucie

Gick upp klockan 5 i 7 idag bara för att se Luciamorgon så fort det kom upp på SVTPlay. Att se luciatåget fick mig för första gången att längta efter Sverige, inte efter att vara hemma, utan att vara I Sverige, blev nästan tårögd för att det är så fint. Av alla de svenska högtiderna är lucia helt klart min favorit, så därför får det mig extra mycket att längta hem. Fast tack och lov att det var tillgängligt på SVTPlay, för annars vet jag inte riktigt vad jag hade gjort. 

Language exchange

I eftermiddag åkte jag ända bort till Saint Germain des Près för att träffa en fransk tjej som precis kommit hem efter att ha jobbat i London i 4 månader som au pair. Vi fick kontakt på en sida som heter conversationexchange där man hittar massa folk som vill öva språk. Man söker bara efter land, stad och språk att utbyta och så får man upp massa resultat över folk. Så vi konverserar alltså med varandra på fransk (för min skull) och engelska (för henne) om vad som helst för att bara prata. Hon var jättetrevlig och vi satt på caféet i nästan tre timmar och bara pratade. Det riktigt bra med hela arrangemanget är att hon kan förklara alla de saker som just JAG inte förstår. På lektionerna måste ju läraren fokusera på hela klassen och inte bara på mig, så det blir nästan lite som att ha en privatlärare gratis, fast det är roligare och friare än en lektion. Förhoppningsvis kommer jag att gå snabbare fram i språket nu, samtidigt som jag träffat en ny vän!
Om ni känner för att fräscha upp era språkkunskaper eller bara träffa folk från runt om i världen tycker jag att ni ska kolla in sidan. Det är helt gratis och inga kontaktuppgifter lämnas ut till någon (om man nu inte vill det).

Kyligt

Vi har underbart väder i Paris idag! Precis som igår är det klarblå himmel, strålande solsken, men svinkallt. Tack och lov ska det bara vara kallt i morgon också, sen visar väderrapporterna att det ska bli upp mot 10°C dagtid varje dag i en hel vecka.

Alltid trött

Jag är såå trött hela tiden, idag snoozade jag till bara en timme innan jag ska åka, trots att jag hade läxa att göra och självklart fattar jag inte riktigt läxan. Tröttheten får mig att bli helt seg i huvudet och jag skulle behöva ha lov typ i morgon, men det är bara typ tre lektioner kvar innan jul, så jag får stå ut dem också...

Le pére noël est une ordure

I skolan idag tittade vi på ett litet filmklipp från en fransk "julfilm", Le pére noël est une ordure, vilket betyder jultomten är en sopa/äckelgubbe. Den är en komedi som ett gäng, typ som galenskaparna, gjort både som teater/sketch och som film. Så när jag berättade för flickan att vi tittat på början i skolan så tyckte hon att vi kunde titta på den tillsammans eftersom vi hade hela eftermiddagen. Sen vid sex-tiden kom pojken hem och sen åt vi middag en stund innan mamman kom hem.
Nu ska jag försöka gå och lägga mig, för igår natt kunde jag inte somna så har lite sömn att ta igen. Läxan har jag inte hunnit eftersom flickan slutade så tidigt, så den får jag göra imorn bitti istället. 
À demain!

Snabba ryck

Flickan har ingen idrott idag så hon slutar redan 14.50 och eftersom det inte går några bussar då så ska jag köra och hämta henne. Så nu står jag och försöker snabbfixa lite lunch att slänga i mig innan jag måste köra.

Andra advent

Nu brinner det andra ljuset i staken!


100 dagar

Såg precis att jag varit här i precis 100 dagar idag. Eftersom jag ska vara här totalt ungefär 300 dagar betyder det att jag nu gjort en tredjedel av min tid här. Jag är riktigt glad att jag inte ska hem nu vid jul, känner att jag inte är klar här än. Mitt mål när jag kom hit var ju att lära mig prata franska flytande nog att kunna kommunicera bra med människor och eftersom jag inte har det än så känner inte jag mig "klar" här. Däremot om 6 månader så är det förhoppningsvis tvärt om, i alla fall när det kommer till pratet!

Anna Karenina

Idag träffades vi upp i La Defense vid 11-tiden, jag, Elin, Sarah (tjejen från samma by som jag i Sverige) och Meg, den australienska tjejen som Elin känner från skolan. Vi tog oss ner mot Montparnasse, men det var inget att se, om vi nu var rätt, och Elin var hungrig så vi gick för att äta lunch. Eftersom det var Elin som var hungrig, bestämde hon att vi skulle äta på McDonald's, vilket nästan alltid händer när vi är med Meg av någon anledning. Efter det gick vi till en bio för att se Anna Karenina, och när vi kom till bion fattade vi ingenting för det gick inte att köpa biljetter till filmen i automaterna, men det stod att den skulle gå. Jag gick fram och frågade om den gick och då sa hon att vi skulle gå bort till vänster, men när vi gjorde det fattade vi fortfarande inte så jag fick gå fram en gång till och fråga och då visade det sig att salong 17 till 20 låg i en annan byggnad... Bra med logiken där fransoserna! Filmen var för mig en besvikelse, hade väntat mig ganska mycket då det är en bra story, men den var lite för konstnärligt gjord enligt oss, så den var bara lite skum. Har nog aldrig tittat så många gånger på klockan när jag varit på bio. Efter bion åkte vi upp till Opéra och St Lazare, där vi gick in lite snabbt på Printemps och Lafayette, men det var så mycket folk att vi gick mot Grand Boulevard för att hitta ett fik eller något för att ta en kaffe. Till slut hittade vi ett mysigt ställe där vi satt lite mer än en timme och bara pratade. När vi gick mot metron gick vi förbi en "crêpekiosk" så vi tog oss varsin crêpe innan vi gick ner i marken. Eftersom Sarah tar samma tåglinje som jag fast mot en annan destination hoppade vi av i La Defense för att byta tåg. När vi står där kommer Paulina, en annan svensk au pair som bor i byn efter mig, så vi pratade hela vägen hem på tåget och när jag hoppade av tåget i min by så möter jag en tysk tjej som bor i samma by som jag och som går i min klass. Det är nästan alltid så på söndagarna, man träffar alltid någon man känner när man åker hem.
Nu är det bara två jobbveckor kvar innan jag åker hem för jul och nästa helg blir den sista i Paris innan jul, så då gäller det att få optimal julkänsla och förhoppningsvis hinner vi med att åka skridskor också.
 

Jul i Sverige. Typ...

I tre timmar hjälpte jag till på julbasaren idag med att servera massa, massa glögg, korv, ärtsoppa och köttbullespett. På svenska, franska och lite engelska. Det var nog det mest förvirrande, att man inte visste vilket språk man skulle prata med alla människor. Jag råkade säga hej till en fransk man, så han började lite på engelska innan han frågade, på franska, om jag pratade franska. När mitt skift var slut, fick jag lite gratis mat som tack för hjälpen och innan jag gick från kyrkan köpte jag ett glas glögg, som var väldigt gott, en flaska julmust, en burk pepparkakor och lite godis. Åt precis två pepparkakor och gud vad gott det var!
Efter kyrkan tog jag metron till Opéra med tanken att gå mot Place Vendome, men jag gick på fel gata så jag kom in på Grande Boulevard istället, men eftersom jag aldrig varit där så gick jag längs nästan hela gatan, som är ganska lång, innan jag tog metron tillbaka till Opéra och tog rätt väg. När man gick förbi operan kunde man höra någon konsert som pågick, jag hörde en snutt på Someone Like You och Hallelujah. När jag skulle ta mig hem gick jag ner till Concorde och jesus vad mycket folk det var där, det var liksom kö ner till metrostationen. Till slut kom jag ner och hem och väl hemma visade det sig att de skulle ha gäster över, så nu springer det runt 5 skrikande ungar i huset och jag är svintrött och vill bara sova. Tyvärr har jag inga öronproppar, men jag har ett par väldigt effektiva hörlurar som kanske kan klara jobbet. Vi hoppas på det!
I morgon ska Elin och jag träffa upp en tjej som jag läste franska med i högstadiet som flyttade ner förra helgen. Vi hade tänkt åka till julmarknaden i Montparnasse, äta lunch och sen titta på Anna Karerina på bio. Låter som en bra dag enligt mig. 
Opéra Garnier
Nu ska jag kolla dagens avsnitt av julkalendern innan jag lägger mig!

Dags att gå upp!

Jag ligger fortfarande kvar och drar mig i sängen, har legat här och bara spelat spel på mobilen i en timme. Nu måste jag dock gå upp, för om en halvtimme måste jag ta tåget mot Paris och svenska kyrkan där jag ska hjälpa till på julbasaren de har denna helgen. Vad som händer efter det vet jag inte ens själv eftersom Ninna och Elin ska hjälpa till passet efter mig. Kanske ska jag passa på att leta julklappar och vara ute lite i tid för en gångs skull? Ja så får det nog bli!

Trerätters till lunch? Varför inte!

Barnen kom iväg till skolan så vid tio gick jag ut i snödroppet för att ta tåget in till Hôtel de Ville för att träffa Hanna. Vi gick först in på Body Shop så att jag kunde köpa en body butter jag ville ha (har senaste dagarna missbrukat handkrämen med samma doft) och sen gick vi, eftersom det ösregnade och var kallt, mot Forum Des Halles, ett stort köpcentrum vid Châtelet mitt inne i Paris. När vi gått runt där en stund bestämde vi oss för att äta lite lunch, men eftersom vi var mitt i centrum var allt så dyrt, så vi åkte ner till St. Michel. Där blev det trerätters till lunch, på en restaurang jag var på med mamma och pappa när de var här, dock så skippade vi vinet man bjöds på. Jag vet, gratis är gott, men vi kände inte riktigt för att vara sååå franska, vi tyckte det räckte med trerätters. Ganska billigt var det faktiskt, bara 10 € och gott med. Sen gick vi tillbaka till Hôtel de Ville där vi skildes åt eftersom Hanna skulle ha lektion. Fin fredag!
Sen när jag kom hem, så gick jag ner till posten för att köpa något och skicka en grej i, samt för att hämta ut ett paket åt mamman. När jag kom dit fick jag lite smått panik, för jag hade knappt 15 min innan flickan skulle komma med bussen och det var tre personer innan mig i kön. Men det gick snabbt och trots att jag fick trixa en del för att få fram pass och pengar, då jag hade rätt mycket grejer, så hann jag komma till bussen precis när flickan hoppade av. Fast hon såg mig knappt för jag var gömd bakom det stora paketet.
Nu på kvällen gick allt ganska bra, fram till flickan blir jätteupprörd för något killen gjort och börjar skrika på mig och gråta. Tydligen trodde hon att han skickat en video med henne på till någon (vilket han påstod att han inte gjort, men jag tror att han hota/retade med det innan jag kom för ibland kan han vara riktigt elak) och jag vet faktiskt inte än om han faktiskt gjorde det. Hur som helst blev det kalabalik med ungar som skriker och sparkar på dörrar och jag som inte riktigt fattar vad som står på. Till slut löste de i alla fall det och nu efter maten sitter de och tittar på TV tillsammans i lugnan ro. Det funderar jag också på att göra, hinna ifatt lite TV-serier, det är ju trots allt fredag.

Neige

Detta kan man se när man tittar ut genom mitt fönster, snö. Dock inte i närheten av lika mycket som i Sverige för hälften av denna lilla snön som kom regnade bort direkt efter. Det värsta med snö här i Frankrike är att de inte kan hantera den, tågen och metron funkar ju eftersom de går på räls eller vad man säger, men alla fordon som tar sig fram på hjul, de slutar man i princip använda. Själv tycker jag det är läskigt när man åker bussen i beckmörker, en halvmeter snö och -20 på morgonen när man ska till skolan, när man nästan känner att bussen glider i svängarna. Men här nere är det på en helt annan nivå, har kör inte alltid bussarna när det är snö, trots att det bara är en knapp centimeter. Så vi får se om barnen kommer i väg eller inte. Och att de inte ger sig ut med bilarna är nog en smart idé också, för även om de hade haft vinterdäck så skulle de krocka hipp som happ på det sättet som de kör här. Det funkar liksom inte att köra, tvärnita, svänga in framför folk och sen bromsa när det är snö. Under dagen och även i morgon ska det komma mer nederbörd, dock kommer det förhoppningsvis i form av regn, för jag har fortfarande inte köpt halsduk, mössa eller vantar...

Fransk mat

Fransk mat. Det skulle man väl kunna sammanfatta med skaldjur, kött, ost, baguette och vin. Det trodde i alla fall jag innan jag kom hit, att de äter något man skulle kunna kalla LCHF, alltså ganska lite kolhydrater och mycket protein. Men under mina tre månader här har jag insett att det är nog inte riktigt hela sanningen. Under första veckorna pratade jag med en del tjejer som precis som jag trodde att de kanske fick i sig för lite protein, för att allt de åt var kolhydrater.
Efter vad jag har hört skulle man nog kunna dela in fransoserna i tre olika grupper, som jag inte riktigt kan bedömma storleken på. Vi har de amerikaniserade, som i princip bara äter snabbmat och halvfabrikat, de "riktiga" franska, som käkar gåslever och sniglar, och sen har vi de som äter vad jag kallar "fransk vardagsmat", dit tillhör min familj, de äter förvisso, ost, baguette och yoghurt (detta är faktiskt ansett som efterrätt i Franklan) till efterrätt, men huvudrätten består oftast av något kolhydratskälla, potatis, ris, pasta, med en liten tillsats i form av protein och fett. Och det allra roligaste med "kolhydratskällan" är att den äts oftast som den är, alternativt med riven ost eller parmesan. För mig som svensk är detta otroligt främmande. Jag menar, riset tar jag ju bara för att det smakar så bra med såsen, skippas såsen så skippar jag helst riset också, för helt ärligt; det är ju inte gott. Fast här i Frankrike (ja, jag talar ju i och för sig bara för min familj och några få andra) äter man först lite förrätt, som består av soppa eller en skinkbit (?). Efter det blir det en liten köttbit. Sen lite (eg. mycket) pasta, eller ris, potatis, bulgur etc. med parmesan. Därefter sallad, följt av ost och baguette. Och slutligen kan man också ha någon kaka eller fruktsallad om det är helg.
Som ni kanske förstår fick jag idag min första insikt om vad jag faktiskt saknar med Sverige (jag räknar inte familj och vänner som något jag saknar MED Sverige, för jag skulle ju sakna dem om de befann sig någon annanstans också). Jag saknar svensk husmanskost, eller i alla fall svensk matkultur. För hur förfinad och gourméig (jag vet att detta ord inte existerar, än har jag inte tappat språket) fransk mat än är, så är det okej när man äter det under en semester eller liknande, i längden är det inte riktigt min grej. Jag menar hur knäppt ÄR det egentligen inte att äta sniglar???? Och sen är ju inte restaurangmat det man äter till vardags, tänk alla konstiga grejer som serveras på fina restos i Sverige, det är ju inte sånt man äter hemma en tisdagkväll direkt, så är inte heller fallet i Frankrike.
Nu har jag skrivit alldeles för mycket, jag ber om ursäkt till er som orkar läsa.
Bisous!

Parlez-vous français? Baaaah, oui!

För er som inte pratar franska (ja, jag kan ju inte heller påstå att jag alltid förstår vad de säger när de babblar på i 110) så kommer här en liten snabbguide till franska, eller snarare hur du fejkar det. Det finns stor chans att det funkar faktiskt, särskilt om man försöker med steg två. Något jag vet att många au pairer, mig inkluderat, pinsamt nog också börjat göra.
Liten ordlista
Merde - svordom som de flesta nog vet
Putain - även detta en svordom, som fransoserna säger i typ varannan mening

Ingen lektion

När jag precis gått ut i kylan, det är minusgrader här idag, för att gå till bussen såg jag att jag hade missat ett samtal och att någon hade talat in ett meddelande. När jag tillslut lyckades avlyssna meddelandet visade det sig att min lärare var frånvarande idag och att vi därför inte hade någon lektion, så det var bara att gå hem igen. Så nu blir det en riktig hemmadag, för jag orkar inte krångla med tågen och sen är det så kallt ute så jag håller mig hellre inne.

Novembre

November har bjudit på flera bra saker, mina föräldrar var här och hälsade på, vi var på Disneyland och så började julsäsongen dra igång också.

Baaaah

Inte nog med att det var strejk så att bara vissa tåg gick idag, precis när vi kommer till St Cloud så stannar tåget och de berättar att det är ett avbrott mellan där vi är och dit vi ska, får senare reda på att det är någon slags olycka involverande resenärer, så jag antar att det var någon som hoppade framför tåget. Det är nämligen vad de brukar säga då. I alla fall så skulle uppehållet vara drygt två timmar, men eftersom det i St Cloud finns en tram som går mot samma destination, så vallfärdade allt folk dit. Tur för mig för jag hade ingen aning om vart den låg. Till slut kom jag fram till ett regnande Paris och kunde springa in till Disney på Champan för att köpa en liten present.
Tack och lov funkade tåget hem som det skulle, annars hade jag nog brutit ihop eller nåt.

Dessa fransoser

Nu strejkar de igen, fast denna gången är det inte min buss, utan mitt tåg. Nu mitt under dagen går de bara ca varannan timme så jag planerar att ta nästa, vid klockan tre, mot Paris. Mamman fick fixa och trixa en del för att komma hem, RER och sedan buss från St G, och pappan hade problem på morgonen och det ska tydligen vara så i morgon med, fast med lite fler tåg. Så nu har jag lite mer än en timme att fördriva, kanske skulle man göra läxan, men nej, jag tror inte det. Jag kollar på Hart of Dixie istället!

Ledig förmiddag

Tittar på julkalendern och slappar en liten stund innan jag ska gå ner för att förbereda maten innan jag kör och hämtar barnen i skolan.

London

Vi hann med att se alla turistattraktioner, tror jag, fast de flesta gick vi inte in i då vi inte riktigt var beredda att betala £20 för att gå in i en kyrka/se kronjuveler. Och eftersom vi bara var där så kort tid så var det lite svårt att få en riktigt känsla av staden, men jag känner ändå att Paris och Frankrike är mer min stil. Vi blev allt lite chockade av hur folk gick klädda. Här i Paris, och i Sverige, byltar folk på sig ganska tidigt på hösten, men på kvällen när folk skulle gå ut gick tjejerna barbenta och utan jacka och killarna i tunna shortor och vi såg flera killar som var ute och tränade i shorts och T-shirt, trots att det var minusgrader. 
Här kommer i alla fall en bildbomb för de som orkar titta (jag varnar att det är måååånga bilder):
Big Ben
Westmister Abbey
At King's Cross
Pratade med ekorrar i Hyde Parc
Utanför Buckingham
London Eye
Big Ben, little me
Westminster Abbey
Telephonebooth
Vi gick på julmarknad
Trafalgar square
Buckingham Palace
Picadilly circus
The underground
Tower of London
Tower Bridge
Portobello Road
St. Paul's Cathedral
Och från andra hållet
Harrod's
Kensington Garden
Där kan man hitta Peter Pan
Det var sanslöst kallt på söndagen, men solen sken åtminstone
Oxford street

Improviserad adventsstake

Ljus, med doft av varm mjölk med honung, och hjärtformade ljushållare spontanshoppade på Monoprix efter skolan idag.

Back in Paris

Jag kom hem från London igår vid ungefär halv ett så jag är en aning trött nu, men om en timme måste jag åka till skolan så nu sätter jag mig med min gröt och tittar på julkalendern. Senare kommer ett litet inlägg om London, men jag kan väl säga att jag tyckte det var en fin stad, men inte riiiktigt my cup of tea, föredrar helt klart andra städer, som Paris.

Första advent

Glad första advent gott folk! Idag är det dryga tre veckor till julafton, jippi!

Ready for day 2




L'Arc du triomphe

Ligger lite efter i blogguppdateringen, men eftersom jag just nu är i London så får ni lite bilder från när Elin och jag i söndags besteg Triumfbågen. När vi hade gått både upp och ner var jag så trött i benen att jag knappt kunde gå.
 

December månad

Idag går vi in i december månad, det betyder att jag spenderat tre hela månader i Frankrike redan och...  att julkalendern börjar!!! Sen får jag äntligen börja äta av min chokladkalender också.

RSS 2.0