Brainoverload

Jag insåg idag på bussen hem hur mycket jag behöver lite semester och komma bort från vardagen. Sen jag kom tillbaka efter jul har min hjärna varit fullproppad med språk och nu kan jag knappt få in mer så behöver tid att låta det smälta lite...
Det som fick mig att inse det här var när jag pratade med den tyska tjejen som går i min klass och bor i min by. Vi pratar engelska med varandra eftersom vi gjorde det i början när vi träffades första gångerna och nu känns det så konstigt att byta språk. I alla fall när jag pratade med henne så berättade jag om en sak som hände för veckan. När jag gick och pratade med Meg insåg jag efter ett tag att jag hade omedvetet bytit över till svenska. Oh crap, I just started speaking Swedish! Hon tyckte det var ganska kul dock. Hon älskar att höra när vi pratar svenska. Wierd. För att ytterligare bevisa att jag blandar ihop och byter språk hur som helst tog jag som exempel när jag pratar ett språk och säger en term eller ett ord på franska och omedvetet byter till att prata franska. När jag gjorde detta råkade jag byta till franska... Och för några veckor sedan när Elin och jag åt middag hemma hos henne sa hon helt plötsligt:
-Gabbi?!
-What?
-Du pratar engelska...
Jag ser detta som positivt för det betyder att jag är bekväm i alla tre språken, men det är lite jobbigt när man svarar folk på fle språk och de tror att man är helt galen...
Nu ska jag inte förvirra er mer med mina förvirrande utsvävningar.

Le chat...

Just nu har jag fått spunk på katten, mer än vanligt alltså. Jag är inte någon kattmänniska från början, men senaste två dagarna har han ockuperat min renbäddade säng konstant. Det värsta är att han har kommit utifrån med smutsiga tassar och hoppat upp på mitt rena vita täcke...
För tillfället känner jag ingen mening med att köra bort honom, så länge han ligger stilla bredvid mig och inte stör mig kan han få hållas.

Ingen buss = ingen skola...

Jag och en tjej i min klass stod och väntade på bussen i nästan 20 minuter, men den kom aldrig så vi gick hem igen. Var ingen mening att ta tåget till Marly och ta bussen därifrån för klockan var redan så mycket att vi hade blivit en timme försenade på grund av byte och busstider och så. Därför blir det hemmadag idag, kan vara bra med tanke på att jag har en del grejer att fixa till innan helgen och resan till Italien. Kläder som ska tvättas och så.
Men först ska jag titta lite på Bunheads.
À toutà l'heure!

Vita landskap

Det har snöat en del under natten (i princip hela skulle jag tro!) och mestadels av dagen. Det ska tydligen snöa hela natten också. Kul...
Efter skolan idag försökte jag slinga mitt hår. Själv. Gick lagom bra. Vågar och vill inte riktigt gå till en frisör och göra det här i Frankrike för:
1. det kan bli liiite svårt att förklara precis hur jag vill ha det på franska (skulle eventuellt kunna visa en bild eller nåt)
2. ungefär 5% (har inga direkta källor, men kollar man runt så känns det så) är blonda i detta land och det får mig att tveka på frisörernas kunskap om att slinga/färga blonda hår, för det flesta fransoser/fransyskor som är blonda drar åt det fruktade gula hållet. Usch och fy!
Ja, tillbaka till resultatet. Färgen är helt okej, någon omgång med silverschampo så blir det perfa, MEN...
Det blev en aning fläckigt. Den fjantiga lilla penseln man skulle använda sög och därför hade jag jättesvårt att sprida ut färgen på slingorna. Fast nu är det som det är. Får se lite halvkonstig ut ett tag nu.
Vår uppfart till huset... Vad hände med att våren var på väg?!?!

Panthéon

Lite efter lunch möttes Sarah, Elin och jag upp i La Defense för att ta oss mot Jardin de Louxembourg och vidare mot Panthéon, en stor basilika (kyrka) där flera gamla kändisar ligger begravda bl.a. Voltaire, Rousseau, Victor Hugo och makarna Curie. Dock kom inte Sarah ihåg var man gick ner i gravkrypta och vi tänkte att det var nog stängt ändå och kollade bara runt inne i kyrkan, som självklart är gratis för alla EU-medborgare under 26. En cool grej inne i kyrkan är en pendel som hänger i mitten som fungerar som en klocka. Den svänger nämligen till jordens gungningar eller nåt i den stilen. 
Efter att ha varit lite kulturella (vi har bestämt att vi mpste ta tag lite i kulturen om vi ska hinna med alla måsten innan vi åker hem!) så gav vi oss ut i det kalla snövädret för att ta oss till kyrkan där det bjöds på tacos! Eller vi betalade ju självklart för det...
Dock så var alla så glada över att få lite hederlig, svenk mat (?) att jag bara fick en omgång. Men sånt är livet ibland!
Nu ska jag göra färdigt min läxa och be för att bussarna går som de ska i morgon (1 cm snö = KAOS!).
Jag testar funktioner på kameran och Elin visar upp sin underbart fina (fula?) apa som jag inte brytt mig om att fokusera på...
Upp i taket ska man ALDRIG glömma att titta i gamla sevärdheter; det är oftast det finaste!
Den stora pendeln i mitten. Den som har bra syn kan se att vi var i kyrkan vid tvåtiden.

Semester

Redan nästa vecka, alltså inte den som kommer utan den efter, är det första lovveckan för barnen (här i Frankrike har man två veckor vid alla lov). Det vi gjorde igår hos Elin var att planera vår lilla resa till Italien. På söndag förmiddag, om exakt en vecka, flyger vi från Paris till Bologna. Väl där kollar vi in staden lite innan vi på kvällen tar tåget till Florens för att övernatta där tre nätter. Under av någon av dagarna vi är i Florens har vi planerat att ta tåget till Pisa över daen och luta oss lite mot tornet. På onsdag förmiddag kommer vi dra vidare till Milano för att stanna där fram till söndag. Från Milano ska vi också ta en dagtur, nämligen till Genua som bara ligger 1-2 timmar bort med tåg. Så går allt som vi har tänkt hinner vi se 5 olika städer på en vecka och för mig blir det fyra nya att pricka av på listan (har bara varit en dag i Genua innan). Här är reserutten:

Burgers!

Efter att ha spenderat eftermiddagen hos Elin med att smida planer inför lovet så åkte vi in till Paris för att äta. Meg var sugen på hamburgare så vi gick till Tennessee, en restaurang Elin och jag varit på innan. Den ligger precis vid metro Odéon, nära St Michel och Sorbonne, och de har stora, underbara hamburgare. Till efterrätt blev det Ben & Jerry-glass, mumma! Efter middagen planerade vi att gå till en bar och bara sitta och hänga lite, men den jag kände till i närheten var fullpackad så vi fortsatte mot Grands Boulevards. Fast där hittade vi inte heller något vi var sugna på, så vi åkte hem.När jag kom hem nu lite innan tolv kunde jag inte låsa upp för nyckeln satt i på insidan (någon smart har kommit på att man ska låsa med nyckel både på in- och utsidan!) men tack och lov var pappan uppe och kom och öppnade för mig.Nu ska jag värma mig i sängen!
Maten
Och sällskapet! (minus Sarah)

Planering

Det är lördag. Det är svinkallt och om en kvart ska jag ta mig mot La Defense för att träffa upp Sarah och Meg med vilka jag sedan ska ta mig till Elin för att försöka planera en resa till Milano på lovet som är om 1,5 vecka. 
Även om jag brukar frysa konstant i Sverige på vintern, så är det oftast utomhus. Här fryser man överallt. Ute är det rått och iskallt. Inne är det inte lika kallt, men fortfarande för kallt för att man ska känna sig varm (de har inte förstått hur isolering fungerar i resten av Europa). Till och med när jag sover får jag ha massa kläder på mig. Fast sen är jag ju som sagt ganska frusen.
Nu måste jag dra! Hörs senare!

Neige

För er som inte vet, så lever jag fortfarande. Är bara rejält förkyld och sitter hemma och fryser.
Igår tog jag mig i alla fall till skolan för att komma dit en gång denna veckan. Mådde ganska bra faktiskt, men jag märkte att det verkligen var "sjuk-tider" för vi var bara runt 10 personer av 16. Nu har jag bara en vecka med lektioner kvar innan lovet. Även om det bara är sex timmar i veckan, så ska det bli skönt att få ett litet break i vardagen. Måste bara fundera ut vad jag ska göra på lovet... Tanken var ju att ta oss till Milano, men vi har inte bokat något. Vi ska träffas och kolla igenom det i morgon, så vi får se hur det blir!
Nu började det precis snöa... Efter 5 dagar av strålande solsken... Jag som trodde att våren var på väg.

Vecka 8 = sjuk

Jag trodde att jag i ett annat land, där jag dessutom inte har lov under veckan skulle slippa bli sjuk, men nej... Senaste 7-8 åren har jag varit sjuk varenda sportlov (förutom ett år då jag åkte skidor, då var jag sjuk veckan innan) och idag sitter jag och känner mig helt i förkylningsmolnet, som min gamla lärare brukar säga. När man är helt lullig och inte riktigt har koll på vad som händer runt omkring för att man är så förkyld. Fram tills för tio minuter sen höll jag på att göra mig i ordning för att ta bussen till skolan, men sen stannade jag upp två sekunder och insåg att jag inte alls mådde bra. Så jag stannar hemma idag och hoppas på att må bra nog för att kunna gå dit i morgon.
Nu ska jag ta det lugnt och bara titta på film hela dagen har jag tänkt. Eller ända tills barnen kommer hem i alla fall!

Le week-end

Igår låg jag kvar i sängen och softade ett tag (typ till lunch) innan jag duschade, fixade mig och åkte in till Paris för att träffa Elin och Meg. Vi möttes vid Concorde och gick till Orangerie, ett museum som ligger i kanten av Tuillerie. Där inne finns näckrosmålningar av Monet, och massa andra tavlor från Matisse, Cézanne, Renoir och några andra. Eftersom vi är Eu-medborgare och under 26 så gick vi in gratis (älskar det med Paris). Sedan gick vi genom parken bort till Louvren. Eftersom det varit jättefint väder denna helgen, bara några grader men strålande solsken, har väldigt mycket folk varit ute och rört på sig i stan. Så i jakt på något att äta åkte vi mot Champan för att äta på Brioche dorée, men som tidigare nämnt var alla parisare på stan så det fanns inga platser någonstans, men tillslut gick vi in på Quick (franska McDonald's) och hittade platser. Namnet är lite vilseledande, för det tog typ 30 minuter för oss att få vår mat, trots att det inte var särskilt mycket folk i kön, fast det smakade helt okej och efter en-två timmars prat på Quick så skiljdes vi åt för att ta oss hem.
Jag skulle möta upp några tjejer för att fira en födelsedag vid St Paul vid åtta, men jag lyckades inte komma hem med tåget förrän lite efter sju, så jag fick stressa hem, byta om, packa grejer och skynda mig tillbaka till tåget, men jag hann! Kvart i nio hittade jag till restaurangen de valt (Le Favorite, bra mat, sämre service, ganska dyrt)  och beställde in en jättegod baconburgare (nyttig helg!) och lite vin. Lite innan elva gick vi vidare mot en bar där vi stannade en liten stund innan vi åkte mot Palais Maillot (så nu har jag varit där två veckor i rad). Vi fick gå före i ledet när vi kom dit, men vi blev tvungna att betala och vi var inte på humör för att betala 20 € inträde, så vi bestämde för att gå och försöka någon annanstan. Fast när vi går ut, så är det någon snubbe som jobbar på klubben som säger till vakterna att vi ska gå in på andra sidan, alltså slippa inträdet. Whohoo! Vi hade kul och dansade fram tills lite innan fyra då vi gick ut för att ta nattbussen hem. Dock visade det sig att den gick 10 i fyra, så sakterliga gick vi upp mot triumfbågen för att ta nästa buss där 45 minuter senare. Vid 4.40-tiden hoppade vi på bussen och en timme senare var vi hemma hos Madde i St Germain, och ytterligare en timme senare somnade vi. Vi gick inte upp förrän runt halv tolv då vi gjorde oss i ordning och drog in till Paris igen. Där letade vi runt ett tag innan vi satte oss på en restaurang (utomhus i solen!) och åt lunch. När vi ätit upp gick vi mot Champs Elysées där vi kollade lite i affärer innan vi drog åt oss olika håll. Klockan fem var jag hemma och har sen dess bara ätit med familjen och chillat på mitt rum.
Nu ska jag göra klart min läxa till imorgon och sen ska jag sova gott!!

Marabouuuuu!

Gissa vem som fått paket?!?!? Precis, moi!
En kombinerad alla hjärtans dag och namnsdagspresent. Ja, vi är lite koko i min familj och firar allt som finna att fira på ett år: namnsdagar, mor- och fars dag etc. ganska bra med tanke på att jag har tre namn som ALLA står med i kalendern! Med två små presenter låg lite godis och ett kort. Ahlgrens bilar-påsen öppnade jag med barnen och lät dem ta resten av påsen när vi hade tittat färdigt på filmen Dîner de cons, den första riktigt roliga franska film jag sett. Och sen åt jag lite (typ halva!) av min Marabouchoklad när jag skypade med mamma. 
Nu ska jag kolla färdigt ett avsnitt av O.C. innan jag drar mig till kojs.
Cheers!

Mardi Gras!

Självklart så valde Internet att lägga av igår kväll med...
Men här kommer lite bilder från i tisdags, Mardi Gras (som direkt översatt betyder fet tisdag), då vi åt crêpe och dansade bretagnsk dans i skolan. Lite kul faktiskt!
Senare på kvällen när jag kom hem så gjorde jag även några crêpe till barnen och jag måste vara mästare eller nåt (kan bero på att jag gjorde 20-40 st dagen innan), för flickan var sjukt imponerad över att jag lyckades med första. Annars blir den alltid kass, som när man gör första pannkakan.
Nu ska jag gå ner och äta frukost och dricka en stor kopp te (jag vet inte om det var överkonsumption av crêpe, dansen eller nåt annat, men jag har blivit förkyld och har så ont i halsen hela tiden...)
Dansande klasskamrater

Segt internet...

Är supersupertrött och Internet segar, så jag berättar mer om min dag imorgon. Kan berätta lite snabbt att den innehöll crêpes och dans.
Nu ska jag titta färdigt på mitt avsnitt av Les experts (CSI som vi säger i typ resten av världen) innan jag ska gosa ner mig under täcket!

Crêpes

Herre min jee, vad trött jag var i morse, men till slut gick jag upp och tog mig till skolan. Befann mig typ i någon slags dvala under lektionen och sedan när jag tänkte åka hem så ändrade jag mig och bestämde mig för att stanna kvar i skolan med några andra för att hjälpa till med att göra crêpes som vi ska äta imorgon på mardi gras (fettisdagen) i skolan. Väldigt kul blev det, nästan så kul att jag missade min buss...
På vägen hem så såg jag att byns tidningsbutik hade öppnat igen. Yaaay! DEn har varit stängd i typ fyra månader, så eftersom jag aldrig varit inne i den (då den varit stängd nästan hela tiden jag varit här) så gick jag in och köpte en Elle och en skvallerblaska, trevlig eftermiddagsaktivitet.
Nu på kvällen har jag skypat i en timme med Elin och Malin (som precis har kommit hem efter någon månad i Australien), så vi har pratat om allt mellan himmel och jord och smitt lite planer.
Nu ska jag gå och lägga mig för att försöka få så många timmars sömn som möjligt. I morgon ska vi ju vara i skolan tidigare för att äta upp alla crêpes så jag har tänkt ta bussen som går vid 9 och sedan fördriva tiden med att göra läxan i skolan. 
Bonne nuit tout le monde!
Voici, on a voici!

Palais Maillot

Jag kom hem för någon timme sedan, men har inte orkat göra någonting. Är helt slut. 
Igår var tanken att vi skulle träffas några tjejer hos Elin och äta och förfesta lite innan vi gick ut, men det ändrades i sista stund och istället var vi i Linas underbara lägenhet i 17:e. Det slutade med att vi blev fyra stycken, som åt middag, ost och baguette och spelade spel. Lite efter 12 hade vi fortfarande inte bestämt oss om vi skulle ut med ett annat gäng eller om vi skulle någon annanstans, men efter lite överväganden så åkte vi mot Porte Maillot (bortanför triumfbågen) för att kolla in klubben Palais Maillot. Jag har kompisar som har sagt att de tycker jättemycket om den, men vi var ändå lite tveksamma. Fast det visade sig att vi älskade det och hade en fantastiskt rolig kväll/natt. När vi först kom dit så var det en kort kö vi fick ställa oss i och jag tror jag suckade och sa någonting på engelska, för rätt var det var så kom det några amerikanare och frågade oss om vi också vara från USA och om vi var fyra stycken. De hade bokat ett VIP-bord och på dem kan man vara tio stycken och de var sex, så de undrade om vi ville hänga på. Vi sa ja och fick gå in gratis istället för att betala typ 18 €. Dock visade det sig att bordet (med alkohol) skulle kosta 33 € PER PERSON! Fast när vi väl kom in hade de inga VIP-bord kvar, så det enda vi betalade för kvällen var garderoben för 3 €. Ibland har man flyt!
Hur som helst var det amerikanska gänget supertrevliga och tjejen som vi pratade mest med, hon var lika gammal som vi och pluggar i Paris, så vi kanske kommer att ses fler gånger.
Vid 5.30 gick vi mot metron (typ 2 min från klubben) och åkte hem till Lina för att hämta våra grejer innan vi tog oss hem. Eller jag skulle ju sova hos Elin, så lite efter sju kom vi hem och fick sova. Jag vaknade knappt två timmar senare, men Elin var supertrött så hon låg kvar lite till. När vi sedan, vid lunchtid, gick upp, så var vi så trötta och det blötsnöade, så vi bestämde oss för att köra filmdag hemma. Första filmen sov vi oss halvt igenom (man ska aldrig ta filmer man inte sett förut när man är trött) och efter den andra filmen så drog jag mig ut i snövädret för att ta mig hemåt. Lite efter sex kom jag slutligen hem och jag känner att jag kommer att sova som en stock i natt!

9 februari

Har precis kommit hem efter en liten runda i Paris. Började på Les Halles en stund, innan vi gick vidare mot Marais och kanelcrêpe (snart börjar de nog känna igen mig och Elin där!) innan jag och tjejen som flyttat in i Ninnas gamla familj tog tåget hem till oss. Det var kallt och på nätet säger de att det ska snöa i natt!
Nu ska jag in i duschen och sen fixa mig lite innan det bär av till Elin för middag och förfest med ett blandat gäng. Sedan ska vi in till Paris och eventuellt möta upp ett annat gäng.
À demain!

Rémi Gaillard

Alltid när jag är på lite dåligt humör eller trött (som jag är idag) kollar jag på Rémi Gaillard på Youtube. Det är en snubbe som är ganska hatad på vissa håll i Frankrike. Jag däremot älskar honom! Första är min favorit! Titta så förstår ni varför...
I slutet skrattar jag alltid så mycket att jag börjar gråta!
Den här är bland det sjukaste jag någonsin sätt! Knäpp är människan!
Efter att ha sett den här är Elin och jag alltid lite rädda för att gå ut genom dörrarna i metron :P
Och en sista!
Det som står i slutet på varje klipp betyder typ: det är när man gör vad som helst, som man blir vem som helst

14 år!

Idag missade jag för första gången tåget hemifrån. Fast solen sken och det var superfint väder i morse, så det gjorde inte så mycket att jag fick sitta i 30 minuter och vänta på nästa. När jag väl kom in till Paris, så mötte jag upp Sarah på Printemps, där vi kollade runt lite på alla nya vårgrejer innan vi åkte mot Marais för att äta lunch med Elin och Birgitta. Tanken var egentligen att äta falafel och sedan gå och sätta oss på Starbucks, men det var så kallt så vi gick till ett litet boulangerie som serverade lunch istället. Glömde berätta det pinsamma! På väg till Marais var Sarah och jag tvungna att byta på ett ställe. Det var bara det att vi glömde gå av där. Så vi fick gå av två stationer senare, byta sida och åka tillbaka igen för att byta.
Efter lunchen åkte jag tillbaka hemåt. 16.30 kom flickan hem och ungefär en timme senare kom pojken, som fyller år idag! 14 år gammal är han nu! Han fick en liten minipresent av mig... en påse Ahlgrens bilar, och han blev överlycklig och jag fick en stor kram. Sedan blev det "finmiddag" med lasagne och kladdkaka som jag och flickan gjort.
När föräldrarna kom hem så fick han sin present. En tablet som han har tjatat om, så nu kommer jag att få lära mig alla funktioner på den de närmsta veckorna!
Nu ska jag titta lite på O.C. innan jag lägger mig. Är sjukt trött!
En inte så kladdig kaka!

Janvier

Januari, årets första månad har ärligt talat inte bjudit på mycket mer än kyla och trötthet. Mellan varven har jag hunnit med några trevliga lugna kvällar med vänner, både i Paris och hemma. Nu i februari har jag fått tillbaka min energi lite och hoppas för fulla muggar på bättre temperaturer.
Fruktansvärt dåliga bilder från Louvren ( min mobilkamera har 12 mp, men vad hjälper det när den är ljuskänslig?) och Place de Saint-Sulpice.

Franska bloggar

För er som är intresserade av att kombinera lite nytta med nöje kanske är lite intresserade av några franska bloggar, där ni får öva lite på er franska (båda bloggarna skriver på engelska också för de som inte kan ett ord).
Har läst båda två sedan flera år tillbaka ochbrukar kolla in lite då och då för att se lite fina bilder.
 
The Cherry Blossom Girl
 
 
 
 

På efterkälken

Har varit så trött de senaste dagarna (inte lätt att vara hemma hela dagen!) att jag fortfarande inte gjort läxan vi hade till i måndags. Fast jag fattade som vanligt inte riktigt vad det var, så jag hoppas att de redan rättat den så att jag bara kan kopiera svaren från någon annan. Läxan till idag vet jag inte ens vad det var, så jag hoppas att det var något lätt, för att fatta övningarna utan att ha sutiit i en timme innan brukar inte fungera så bra för mig...
Nu började det helt plötsligt regna/hagla ute. Jag hade hoppats på lite vår och varmare väder, men rapporten visar -2° till +5° de närmsta två veckorna. Hoppas att det blir det sista av kylan och att mars blir en vårmånad på riktigt!

Lillördag

Lugn onsdag för mig idag. Flickan var hemma från skolan och städaren var här till 12-tiden. Sen gjorde jag lunch och när killen kom hem lite innan ett så åt vi och ca en timme senare så kom mamman hem. Efter det hjälpte jag pojken lite med matteläxan (han frågade först mamman om hon var bra på Pythagoras sats, men hon sa nej, så jag hjälpte honom istället). En del har jag glömt från gymnasiets alla mattekurser, men Pythagoras och sjundeklass-matte är rena barnleken!
Sen tittade jag lite på O.C. (såå länge sedan jag såg det!) och sen vågade jag mig ut lite i skogen. Har inte varit där efter min skräckupplevelse för någon vecka sedan, men nu gick jag ut lite innan 16, så ingen risk för att det skulle bli mörkt! Gick långpromenad först och avslutade med löpintervaller (testade till och med några riktiga sprintar, minns inte senast jag sprang så snabbt att vinden bara susar förbi) innan jag tog mig hem 1,5 timme senare. Då var det fortfarande inte mörkt (så ingen risk att gå vilse!), men det började småregna så jag hade valt en bra tid att gå hem.
Flickan är fortfarande sjuk, men imorgon så verkar det som att hon ska till skolan igen. Vilket betyder att jag ska till skolan också. Kan inte säga att jag längtar, men jag är glad att jag får gå dit, för annars hade jag missat alla lektioner denna veckan!
Aja, ska kolla färdigt på mitt avsnitt, sen ska jag försöka att lägga mig i tid ikväll!
Bonne nuit!

Dagens skörd...

blev ett 40-tal, underbart goda kanelbullar på beställning(och med hjälp av) en sjuk flicka. Jag åt pinsamt nog hela sex stycken! (Jag sa ju att de var goda!)


Voila!

Glömde det...

Flickan och jag gick ner till apoteket för att hämta ut de mediciner läkaren ordinerat till henne. Vi hade tänkt att köpa smör till kanelbullarna samtidigt, men jag kom på att butiken var stängd. Glömde ju dock att apoteket också tar stängt för lunch, så vi får helt enkelt gå tillbaka senare. Jag kommer nog aldrig vänja mig vid att små butiker, eller butiker och apotek i små städer i Frankrike stänger för lunch. Bara konsigt enligt mig!

Två barn hemma

Idag blev båda barnen kvar hemma. Trodde att pojken skulle till skolan, men när jag steg upp vi 8 var fortfarande ingen uppe och barnen börjar 8.30 på tisdagar, så jag antog att han stannade hemma på grund av ryggen och sin förkylning.
Läkaren ska komma senare, för han kunde inte komma igår. Fast nu vet jag inte om det är tanken att han ska kolla bara flickan eller pojkens rygg också? Det lär vi nog märka...
Nu ska jag gå ner och ta en lugn frukost innan barnen stiger upp på riktigt. Fast sen blir det nog inte särskilt jobbig dag, med en som är sjuk och trött hela tiden och en som inte kan röra sig ordentligt.

Pajen!

Här kommer bild på den goda pajen! Insåg dock idag att jag inte längre tycker bäst om smulet utan äpplena. Fram tills jag var typ 18 frågade jag alltid mamma om hon inte kunde göra en paj med bara smulor. Tar detta som ett tecken på att jag börjar bli vuxen!


Tadaa!

Lång dag, blev inte så lång

Det blev inte en särskilt lång dag för mig idag ändå. Flickan och jag kollade lite på film, jag tränade lite medan hon tog ett bad, sen gick jag och handlade lite. På eftermiddagen gjorde jag en äppelpaj och åt typ upp halva själv för flickan har ingen aptit. Däremot pojken gillade den. I alla fall så blev dagen ganska kort, för kvart i fem ringde mamman och sa att pojken skadat ryggen och bad mig att hämta honom i skolan för han kunde inte ta sig hem själv. Lite senare sa hon också att pappan var på väg hem. Så jag körde till skolan, hittade till slut någonstans att ställa bilen (klockan hade hunnit bli precis fem, så alla barn hade precis slutat) och gick in och letade efter sjukhuset. Tydligen hade någon dragit undan stolen för honom så att han trillat på ryggen, men även om han hade väldigt ont och svårt att röra sig var det inte särskilt farligt. Pappan kom hem för en stund sedan, mamman hade ringt honom eftersom hon är iväg, och trodde att det hade hänt något allvarligt. Han insåg ganska snabbt att det inte var något akut, men nu är han hemma, så jag är ledig. Fast jag känner mig aldrig lika ledig när han kommer hem som när mamman gör det, av någon anledning. Kan vara det att han inte är så van att sköta om ett hushåll. Tyckte det lät som att sushi skulle beställas till middag ikväll, då slipper ju jag i vilket fall att laga mat!

Uppdatering

Hon är sjuk = vi är båda hemma från skolan idag. Mamman åkte iväg i morse och ska inte komma hem förrän imorgon kväll, så jag hoppas verkligen att pappan väljer att komma hem lite tidigare ikväll, för annars blir det en väldigt lång dag för mig. Läkaren ska tydligen komma någongång också sa mamman i förbifarten. I Frankrike gör man inte som i Sverige, alltså ligger hemma och är dödssjuk i några dagar innan man går till doktorn och får reda på alla konstiga virus man har. Här kommer läkaren och diagnostiserar direkt. Ifall det inte var så att jag vet många fransoser går till läkaren när de har en minimal förkylning, skulle jag npg säga att det är ett bättre arrangemang. Men men, vem är jag att säga vad som är rätt och fel, själv kommer jag från en familj som måste vara halvt döda och bli burna in till läkaren för att gå dit...

La coulée verte

Har spenderat en väldigt kall och blåsig dag med Ninna i Marais. Eller vi var lite överallt egentligen. Började i Marais, jag åt en kalkonfalafel, gick mot Bastille och gick någon kilometer på La coulée verte, en gammal viadukt som nu är en planterad promenadväg. Kommer definitivt gå dit flera gånger sen när det blivit varmt. Sen tog vi metron hela vägen bort till Etoile, via Montparnasse och just linje 6, den vi åkte med, har en bit ifrån Etoile (triumfbågen) en superfin vy över Eiffeltornet. Sen tog vi oss vidare, vi klarade helt enkelt inte av kylan, mot La Defense, där vi strövade runt lite innan vi tog oss hem.
När vi skulle äta middag fick jag reda på att flickan har blivit sjuk, så det lutar åt att jag får stanna hemma imorgon. Jaja, jag har varit väldigt lite hemma de senaste dagarna, så det kanske bara är bra att jag får en anledning att vara hemma...

Långdag i Paris

Igår åkte jag in till Paris vid klockan 11, och jag åkte inte hem igen förrän vid 00.20. Har aldrig varit inne så länge i sträck och det känns definitivt i mina trötta fötter idag. Vi (Elin, Meg och jag) började med att gå runt lite i affärer, bland annat Le Bon Marché i 7:e tror jag, ungefär som lafayette, och La Grand Epicerie de Paris, en gigantisk mataffär med massa delikatesser, fast till ett ganska fint pris också...
Redan hade de andra blivit så hungriga att vi gick till en restaurang och satte oss. Pasta med lax tog jag, och jag ångrade mig Internet. Meg orkade knappt äta upp halva sin pizza, så hon blev överlycklig när servitören frågade om hon ville få den i en doggybag. Visste inte att man gjorde så i Frankrike!
Efter maten gick vi för att möta upp en svensk kille som bor nära Elin och gick till Ladurée, ett jättekänt patisserie, mest kända flr sina macaroner. Bubbelgum och grönt äpple smakade jag och de var supergoda, men sen kostar det också.Vi splittrade upp lite efter fikan och vi följde Meg, som skulle barnvakta, en bit hem innan vi tog metron upp till Opéran. För att underhålla oss lite gick vi in och provade skor på Printemps, kollade smink på Sephora och var inne lite på H&M. Vi bestämde för att möta upp Lina när hon hade ätit färdigt, så för att få i oss lite kvällsmat åkte vi till brioche dorée på Champs Elysées. När vi skulle gå och möta upp Lina ville Elin in på H&M. De har nämligen öppet till midnatt alla dagar!! Lina lyckades hitta oss därinne och vi åkte vidare mot Grands Boulevards för drinkar och tjejsnack. Runt ett kom jag till slut hem och då trillade jag nästan ihop i sängen, men efter några timmars sömn är jag nu pigg som en mört igen!
Den underbara pastan!
Och fina färgglada drinkar

Up and awake

Jag vaknade först vid åtta i morse, sen tänkte jag att eftersom det är lördag kan jag sova lite till, så lite efter nio gick jag upp, superpigg och utvilad. Kan inte ens minnas sist jag var det! Om ungefär en timme ska jag åka in mot Paris för att träffa Elin för shopping och fika/lunch. Det sistnämnda kommer sannerligen att behövas, för lördagar i Paris är galna. Särskilt när det gäller shopping. I princip alla är lediga och tar sig därmed ut, samma sak gäller i parker occh i skogen, där det plötsligt är helt fullt med människor som motionerar, till skillnad från i veckorna, då man inte ens möter någon på en timme.
Så nu ska jag klä på mig och fixa mig, sen blir det frukost innan jag går till tåget.

Dagen

Jag gick upp runt åtta i morse, gjorde mig i ordning, åt frukost, kollade lite på datorn innan jag tog mig in mot St Lazare för att kolla in lite på Lafayette och Printemps. Vårkollektionerna hade kommit in, och ibland önskar man att man var rik. Sååå mycket fint, men sååå dyrt...
Sen åkte jag hem och åt lite lunch innan jag tog mig ut i småregnet och sprang lite intervaller (vad har hänt? Har jag gått och blivigt hurtigt här i baguetteland?).
Sen kom barnen hem och jag gjorde mat och sen när mamman kom hem, drog jag mig tillbaka på mitt rum. Tittade på Så ska det låta och målade naglarna. Bra fredag!

RSS 2.0