In Brugge

Nu har vi efter en vecka i Trouville, Normandie, kommit till Brügge i Belgien. Trouville/Deauville var superfint och vi hade mellan 25 och 30 grader varje dag. Förutom att ligga på den härliga stranden så har vi hunnit med en utflykt till Mont Saint Michel och Omaha Beach och diverse andra små ställen kopplade till andra världskriget. 
Nu ska vi ut på stan och kolla lite, så får försöka slänga upp lite bilder senare!

Last night in Paris

Idag åkte jag in till Paris för att säga hejdå för sista gången innan jag åker i morgon. Åkte förbi Eiffeltornet, såg Invalides och var på Champs Elysées. Sen åkte jag hem och hämtade hem flickan en liten stund innan vi åkte tillbaka till dansen för en liten uppvisning. Efter det åkte vi och hämtade pappan och tog oss till Marly för att äta på restaurang. Vi satt ute, men det var lite kyligt, och jag fick jättefina presenter som jag blev jätteglad över. Sen sa de att jag var den av deras au pairer som utvecklats mest i franska och att om jag någonsin är i Frankrike så är det bara och komma dit. Kommer allt att sakna dem nu när jag åker hem! Sen berättade pappan att han gjort en CD till mig med filmer och foton han tagit under mitt år här, så snällt!
Nu måste jag lägga mig för mamma och pappa kommer och hämtar upp mig i morgon runt lunchtid så måste hinna duscha, äta frukost och packa innan dess. Bonne nuit!!

On a été cambriolé

Vi har haft inbrott i natt. Det låter värre än det är faktiskt, de har bänt upp gallret på fönstret i garaget och tagit sig in den vägen och de enda de tagit är några hundra Euro. Störigt, men när man tänker på hur sanslöst dyr elektronik och annat som finns i huset som de hade kunnat ta och inte gjorde, så känns det rätt lugnt. Tydligen var det här andra gången det hände, det hände för två år sedan också och dessutom har de nu betat av 3 av 4 grannar på vägen på några månader. Inte konstigt att familjen och grannarna vill sätta upp en grind till vägen...
Nu ska jag snart dra mig in till Paris för att fixa lite saker, tyvärr har det varit svinkallt hela morgonen men nu ser det ut som att solen kommit fram och värmt upp det lite!

Inte långt kvar...

Sista veckan i Paris. Om bara fem dagar kommer mamma och pappa ner och vi åker ut till kusten för lite semester. Vet inte riktigt vad jag ska göra mina allra sista dagar i Paris. Känns som att jag borde ta in så mycket som möjligt, men sen har jag ju varit här i över 10 månader nu så det jag ville har gjort när jag var här är redan gjort (i alla fall det mesta) så det blir nog bara att åka in och strosa runt lite i mina favoritkvarter, äta goda kakor från patisserier och köpa lite nödvändigheter som får följa med hem till Sverige.
Idag har jag valt att stanna hemma för att tvätta och börja packa lite smått, måste ju försöka få ner allt som ska med hem...
I helgen har jag bara tagit det lugnt och umgåtts med vänner. Lördag kväll, lite efter åtta, åkte vi hem till en kompis öster om Paris och vi var ett blandat gäng på 12-15 personer som stannade fram till klockan 5.40 då vi gick för att ta första metron hem. Vi stekte crêpes, åt paj och lite efter fem började de sjunga karaoke och dansa macarena...
På söndagen kom Elin och jag hem lite efter 7 så vi la oss och sov i någon timme innan vi åkte till La Défense och mötte upp ninna för lite lunch på Prêt (vi är typ stammisar där nu...) och häng på trappan under Grande Arch. Sen åkte jag hem och umgicks lite med familjen i den soliga, varma sommarvädret.

En vecka kvar...

Pojken åkte vid lunch iväg med en kompis till Normandie och ska stanna där i över en vecka. Eftersom jag åker nästa lördag betyder det att vi fick säga hej då idag istället, eller snarare på återseende som man säger här. Jag är ganska säker på att jag i min framtid kommer att stanna förbi i Paris för kortare och längre visiter och då är det ju lätt att hälsa på en liten stund.
Efter att jag sagt hej då så mötte jag upp Elin i La Défense för snabblunch på Prêt innan vi åkte till Champan för att jag skulle lämna tillbaka en sak på HM. Efter det åkte vi bara upp en liten stund till Printemps innan vi drog oss hem. Vi ska nämligen och träffa kompisar redan vid 20 och eftersom det är på andra sidan staden måste vi åka runt 19, så för att hinna fick vi åka hem i tid!
Kan förövrigt inte fatta att det är min sista helg i Paris. Även om jag verkligen längtar hem till Sverige och vill gå vidare i livet och börja plugga så känns det lite vemodigt att lämna Frankrike. Fast hade jag stannat här längre hade jag förmodligen bara längtat hem hela tiden, det tenderar ju att fungera så, man längtar till det stället där man inte befinner sig för tillfället...

Vardag

Måndag och tisdag har jag bara varit hemma med barnen, men igår eftermiddag åkte jag in till Paris på eftermiddagen och fikade med en kompis i Marais. Vi tog varsin Tarte au citron meringué (citronpaj med maräng uppepå) en av mina absoluta favorit patisserier och varsin kaffe och satt och pratade i någon timme. Sedan drog hon sig vidare för att träffa upp en annan kompis för middag och jag gick och kollade lite i affärer innan jag drog mig hemåt. På metron hjälpte jag några turister hur de lättast skulle ta sig till Eiffeltornet och så frågade de lite om varför jag var i Paris osv. och sen så sa hon att jag hade väldigt bra engelska, vilket är rätt kul då jag tycker att min engelska (och svenska för den delen) har försämrats något förfärligt mycket sen jag kom hit. Även om jag har pratat en del engelska med Meg så blir det svårt att hålla uppe nivån när det är franskan som är prio ett. Ibland pratar jag med fransk meningsbyggnad på engelska eller svenska och låter som en invandrare, vilket kan kännas lite skumt då jag har svenska som modersmål och är helt flytande i engelska... Det är väl problemet med språk, du måste använda dem om du ska behålla din nivå. Får väl se till att titta på franska filmer och läsa på franska när jag kommer hem, så att jag inte glömmer allt jag lärt mig under denna tiden!

Juin

Det är nu juli, vilket betyder att jag igår firade 10 månader i Paris, sanslöst hur snabbt tiden har gått och juni har verkligen varit den bästa månaden hittills. Tråkigt nog är det ju nästan alltid så att precis innan det tar slut som man trivs som bäst och har det som roligast.
Juni har bestått av flera museebesök, slappande och fjantande med mina finaste tjejer, roliga fester och utekvällar med trevliga kompisar och hemmamys med barnen. Trots att månaden slutade med ett tråkigt avsked så är det bara bra minnen kvar!
 

RSS 2.0