Becks to Pariiii!

Jag vet inte riktigt varför, men helt plötsligt verkar alla tjejer ännu mer benägna att gå på fotboll nu för tiden. För inte nog med att PSG har Zlatan, nu har de även David Beckham! Tror jag får ta min väns förslag och börja kolla lite bättre efter fotbollsspelarna när jag är i St Germain, rätt var det är kanske någon av dem cruisar förbi i sina flotta bilar...

Rainy day

Gick upp pigg i morse, lite efter åtta och hade redan gjort min läxa, så jag kunde ta det lugnt innan skolan. Vädret idag är ganska tråkigt, mulet och småregn, men jag slapp det tack och lov för jag fick skjuts hem av Ninna från skolan. Hennes lektion var inställd, men det visste hon inte om, så hon åkte hem direkt igen. Förövrigt så flyttar hon till sin nya familj idag, så jag kommer inte ha henne borta hos mig längre... Fast hon flyttar till St Germain, så egentligen kommer jag att bo närmre henne nu, fast känns ändå längre bort.
I eftermiddag har jag bara tittat på TV-serier (som vanligt) och tränat lite och nu ska jag snart ner för att möta flickan vid bussen.
À tout à l'heure!

Spring

Jag gick upp i normal tid idag, dessutom utan att snooza tre-fem gånger. Sen spenderade jag förmiddagen med att kolla på TV-serier på datorn, hade från början planer på att gå ut lite, men när jag öppnade gardinen upptäckte jag att det fullkommligt vräkte ner. Vid 12.30 åkte jag och hämtade barnen och när vi kom hem gjorde jag lite snabbt färdigt maten jag hade förberett innan jag åkte. När mamman kom hem åkte jag in till Paris och hoppade av vid Champs Elysées. Egentligen gillar jag inte riktigt gatan, men eftersom de har den största H&M-butiken och jag skulle kolla lite grejer där så fick det bli så. Handlade lite grejer på Zara och H&M och så gick jag in lite i Adidas-butiken och när jag kom ut därifrån så insåg jag hur fint väder det hade blivit, så istället för att åka upp mot Printemps, så åkte jag hem för att springa en runda. Det var så underbart att kunna springa i solsken, eller jag såg bara solen lite i början av rundan, sen försvann den bakom en kulle. Fast inte ens när jag kom hem vid runt 18.15-tiden hade det blivit riktigt mörkt. Längtar så till våren och solljus nu.
Nu ska jag göra min läxa och förbereda för imorgon, innan jag lägger mig. Är väääldigt trött i ögonen.

Soppa- och avloppsproblem...

Idag började som en lugn dag, jag gick upp i okej tid, vi hade det väldigt lugn i skolan och trots att det blåste halv storm och småregnade var jag pigg och på bra humör. Eftermiddagen blev dock lite tuffare. När flickan kom hem och satte sig vid datorn, så satte jag igång en film, Les Bronzés 3. Filmen som kommer efter skidfilmen jag kollade på förra veckan, dock har det hunnit gå 27 år. Ganska rolig tyckte jag den var.
Tillbaka till historian... Mitt i filmen tycker jag att det luktar konstigt, så jag går från tredje våningen ner till köket och finner där en kastrull med soppa. Eller ja, det mesta av soppan var utrunnen över hela spisen för flickan hade lämnat den på högsta värmen. Så för tredje gången denna månaden fick jag skrubba rent spisen (vilket tog mig typ 15 min och jag fick fortfarande inte bort allt), dessutom fick jag öppna dubbla dörrar plus fläkten för att försöka få bort all rök. Det som var kvar av soppan hällde jag ut i vasken, och där kom nästa problem. Det visade sig vara minestronesoppa så de små spagettibitarna täppte i princip igen rören. Jag försökte med något resningsmedel två gånger, så det blev knappt märkbart bättre, men när mamman kom hem så sa hon att det händer ibland och sen skrattade hon lite och sa att pappan vet hur man gör, så han får fixa det. 
Nu ska jag kolla lite på OTH på franska innan jag skypar lite med papsi!

Outlet och museum

Jag är tillbaka hemma nu och tänkte att jag skulle ta tag i min franskaläxa och få den gjord ikväll. Sen insåg jag att jag inte fattade ett dyft, inte ett skvatt. Så jag antar att det kommer att sluta med att jag i sista stund gissar på något som förmodligen ändå är fel...
Ska berätta lite om helgen också! Igår åkte vi som sagt ut till La Vallée Village, outletbyn ute vid Disneyland. Elin köpte en väska och jag köpte äntligen en ny plånbok. Min har varit sönder nästan sen jag köpte den och under hösten så har även fodret i myntfacket gått sönder så att alla mynt flyter ut i plånboken, men inte längre! Innan vi tog tåget tillbaka mot Paris, stannade vi till i typ 2,5 timme på ett café där vi bara satt och pratade och skrattade. Sen när vi tog tåget hade vi tur, för det var tåget som gick hela vägen hem till Elin, så vi slapp byta. På vägen hem gick vi inom affären och köpte lite mat, blev precis samma varor som förra helgen. Varför ändra något som funkar? Under kvällen så ville grannkatten gärna komma in i värmen hos oss, så medan vi lagade till lite mat, sprang han runt i studion och sniffade och lekte. Jättegullig!
I morse tog vi det lite lugnt på morgonen innan vi tog oss mot Triumfbågen för att träffa upp en tjej som kom till Paris igår för att vara au pair. Sedan åkte vi vidare mot Marais där vi mötte resterande två och gick mot ett fotomuseum. Jag föredrar ofta fotografier före målningar och det fanns jättemycket fint, men även en del riktigt konstiga. Typ som på alla museum. På museumet träffade vi även på en sjätte svensk tjej som var där med en annan kompis. Inte bara vi som var lite kulturella. Efter museet gick fyra av oss vidare mot en restaurang där det med en fransk favorit, moules frites, alltså musslor och pommes. Yummy! Sen strosade vi runt lite i Marais och gick till vårt favoritcrêpeställe vid Beaubourg innan vid tog RER:n hem. Mina tåg gick inte riktigt som de skulle så därför hämtade pappan mig i St Germain istället. 
Nu ska jag ännu en gång försöka mig på läxan...

Helgen

Nu ska jag snart bli skjutsad till St Germain för att ta mig vidare till Marnée la vallée, via La Defense. Sen kommer jag att sova hos Elin denna helgen också, mest för att slippa kludda med tågen, och sen är det ganska skönt med filmmys. Så jag kommer inte att komma hem förrän på söndag kväll igen.

Piano

Idag har jag hunnit med en del, trots att jag låg i sängen till klockan 12. Städat mitt rum och badrum, samt bytt sängkläder, tränat, spela lite piano och förbereda middagen. Anledningen till att jag redan har förberett är att flickan har pianoföreställning ikväll, så vi måste äta tidigare. Så en lugn men bra dag helt enkelt. 
I morgon ska vi till La Vallée Village, en "outletby" ute vid Disneyland. Fast mina tåg är ersatta av bussar i helgen (vilket kommer ta svinlång tid...) så mamman har lovat mig att hon kör mig till St Germain så att jag kan ta RER:n istället. Snällt!

Planlöst strövande

Tog mig ändå in till Paris i eftermiddags för att bara gå runt lite i 7:e och 6:e arrondissemanget. Bland det bästa jag vet, att bara ströva runt bara för att titta. För var man än går i Paris så finns det något fint eller mysigt att se. Ska börja göra det lite igen på onsdagar och helst i kvarter jag inte känner till så mycket så att jag får uppleva så mycket av Paris som möjligt.
Idag gick jag förbi det här lilla torget, Saint Sulpice tror jag det heter, efter att ha gått runt lite i cirklar. Men när jag väl kom dit så visste jag var jag var, för här gick jag förbi med mamma och pappa i höstas när de var på visit.
Fontänen på torget
Kyrkan, som jag inte riktigt lyckades fånga så bra på bild

Call me chauffeur

Trots att det inte var min vecka att hämta i skolan så har jag kört hela TVÅ omgångar till St Germain idag! Först för att flickan missade bussen. Hon ringde hem lite efter att hon gått och frågade om jag kunde gå ut med hennes jacka och möta henne. Vem går hemifrån utan jacka tänker ni då? Inte hon i alla fall, för hon hade en jacka, men antar att hon inte var varm nog. När jag mötte henne sa jag att hon måste skynda sig, men ca 5 minuter senare får jag ett samtal om att hon ändå missade bussen och frågan om jag kan köra. Ingen fara för mig, nu är det ju knappt någon snö kvar heller, så det var lätt som en plätt. Nu på eftermiddagen sms:ade mamman och frågade om jag kunde hämta henne. Tågen hem gick inte (verkar som att någon valt att hoppa framför tåget igen) så hon hade åkt till St Germain. 
Från början hade jag tänkt åka in lite till Paris, fast nu vet jag inte riktigt. Verkar som att tågen börjat gå igen, men vet inte riktigt vad jag ska göra i Paris. Blir i så fall nog bara att strosa runt lite.

Reafynd

Hittade lite grejer på rea idag i bokaffären i St Germain efter skolan. En filmbox för bara 12€ och en film, så nu blir det filmtajm!

Eftermiddagen

Vid fyratiden ringde killen hem och frågade om jag kunde hämta dem, eftersom bussen fortfarande inte gick, men jag hann bara gå in i mitt rum för att hämta min jacka innan han ringde och sa att kompisens pappa redan var på väg. Sen satte jag mig och tittade på en fransk film jag tänkt se länge och efter ett tag gjorde pojken mig sällskap. Les Bronzés font du ski heter den, ungefär som en fransk sällskapsresa-snowroller eller vad den heter, fast med aningen annorlunda humor (fransmännen är inte så mycket för det subtila när det kommer till humor verkar det som). I alla fall är de som gjort filmen samma personer (le splenindid, ett gäng typ som galenskaparna) som i filmen Le père noël est une ordue, som jag såg innan jul, men den här var roligare.
En av de roligaste scenerna, domino i skidledet!
Och domino i skidstället. Två gånger till och med...

Ovanlig morgon

Bussarna gick inte i morse, vilket gjorde att ungarna inte kunde ta sig till skolan, så de skulle stanna hemma egentligen. Men sen så åkte killen med en kompis, vars mamma körde dem och sen så körde jag flickan, för vägarna var ganska rena. Om jag hittade parkering kunde jag parkera och gå till skolan. Jag hittade ingen, och dessutom är det svindyrt, mer än 10 kr i timmen, så det hade kostat mig typ 50 spänn ändå. Jag såg att bussen från Marly går, så om jag hade skyndat mig hade jag kunnat hinna, men jag är trött och börjar få ont i huvudet, så det känns inte som rätt läge för att stressa och flänga runt för att komma till skolan. Så det får bli en hemmadag. Igen...

Sunday? No snowday!

Nu är jag hemma igen. Spenderade hela dagen hemma igår innan jag åkte till Elin vid 18-tiden för filmkväll, med supergod sallad med chèvre, och sleepover. Hon hade normal temperatur i sin lilla stuga, så nu fryser jag inte lika mycket längre. Även om jag fortfarande har underställ och flera par strumpor på mig inomhus...
Idag så tog vi det lugnt på morgonen innan vi gick mot tåget och tog oss till La Defense för att träffa Meg. Vi bestämde oss för att gå på bio, Django blev det till slut. Lång men bra film, med väldigt mycket blod dock. Tråkigt nog så glömde vi bort tiden, så vi kom lite sent (alltså inte innan reklamen tagit slut) och tydligen hade alla andra också bestämt sig för att se den filmen just idag, för vi fick sitta på skilda platser.
Efter det fikade vi (eller bara Elin) innan vi åkte hem till oss själva. När jag skulle hoppa på tåget hem så mötte jag, som jag oftast gör på söndagar, en tjej som skolan som bor i samma by som jag. Så resan hem gick snabbt och sen var det bara att pulsa hem i snön. Okej det är inte jättemycket, men 15 cm kanske.
Elin kollade för övrigt på väderleksrapporten för nästa helg. Det stod att det skulle bli -14 och -17 grader. I Paris. Hoppas innerligt att YR har fel denna gången...

SNÖ

Det har snöat hela kvällen. Stora flingor, så nu ligger det vitt på marken. Jag körde flickan till sin kompis innan i snön. Trodde att de hade bytt till vinterdäck redan, men de visade sig att de inte ska göra det från i morgon. Tur att det bara var snö då och ingen is.
Nu är jag ledig för veckan, skönt. Dock har det varit en bra vecka med barnen och i skolan. Kan vara för att jag åkt hem direkt efter skolan och stannat hemma när jag varit ledig, istället för att stressa runt.
Nu tror jag att jag ska kolla lite på Så ska det låta från förra veckan. Vad skulle man göra utan internet egentligen...

Inte mycket nytt på fronten

Här händer inte mycket, i alla fall inte om man pratar om mig. Däremot är det höjd terroristvarning inne i Paris och man ska helst undvika turistplatsen, monument och metron... KUL.
I morgon på min lediga dag planerar jag att inte lämna huset (möjligtvis tar jag en promenad om det är soligt OCH jag är på bra humör) för för jag vill helst hålla mig inne där det i alla fall är varmare (notera: inte varmt nog).
À plus tard!

Blåa händer

Jag har frusit så fruktansvärt mycket idag. När jag skulle ner och laga mat var det så kallt att hela kroppen skakade och händerna blev helt blå, trots att jag stod vid spisen. Kan bero lite på att flickan lämnat garagedörren vidöppen åt katten, igen, så att all kalluft bara strömmade in. 
Mer än kyla och skola har inte dagen bjudit på. Dock hade jag en liten rolig konversation med flickan på väg hem från bussen där hon berättade för mig att alla svenska au pairer hon haft har hatat snö och jublat när våren kommit (jag pratade om hur mycket jag frös och hur glad jag var över att se solen). Lite roligt faktiskt!
I morgon är jag ju ledig på eftermiddagen, men eftersom jag inte har något planerat och det ska fortsätta vara kallt, stannar jag förmodligen bara hemma i värmen (mindre kylan?).

Decembre

Bättre sent än aldrig kommer nu här sammanfattningen för december månad.
Den började med resa till London och slutade på bästa sätt med familjen hemma i Sverige. Däremellan hann jag med att gå på massa julmarknader och njuta av all julkänsla.

Jag ser det snöar, jag ser det snöar, det var väl roligt?

Nej inte så kul enligt mig, är inte överförtjust i det i Sverige och här i Frankrike där jag inte har kläder för det och där folk inte vet hur man hanterar det ser jag ännu mindre positiva saker med det. Hoppas bara att det inte lägger sig för mycket, för hur ska barnen och jag då komma till skolan. Snödag? Inte så kul enligt mig...

Kallans ankomst!

Efter skolan idag gick jag en runda på lite mer i en halvtimme, medan jag väntade på bussen, i parken vid slottet i St Germain. Det. Var. Svinkallt! När jag väl satte mig på bussen så hade jag ingen känsel i låren och näsan bara rann. Termometern säger precis över 0 grader och i morgon ska det snöa... Inte så jättekul när man inte har kläder till det. Har ingen riktig vinterjacka eller halsduk. Fast tack och lov så tog jag med mig mössa och vantar hemifrån vid jul, kommer att vara till nytta nu.
Dock var det sol hela förmiddagen! Vilket jag insåg faktiskt påverkar mig ganska mycket, för detta var första dagen sen jag kom tillbaka som jag känt mig pigg och utvilad. Nu ska jag kolla lite på film innan barnen kommer hem.

Musée du Louvre

Dagen idag börjades tidigare än jag egentligen hade önskat, men vi ville komma iväg tidigt för att slippa för mycket folk när vi gick på Louvren. Elin och jag möttes upp och klockan 10 gick vi av metron och gick mot glaspyramiden. Nog för att det finns mycket fina grejer där, men det är alldeles för stort för att en människa som jag (inte kulturell det vill säga) ska orka gå mer än typ en vinge och sen så är de verk som finns där inte riktigt min smak. Föredrar helt klart Musée d'Orsay som är mindre och fokuserar på impressionism och expressionism som är mer i min smak. Sen ska vi ju inte prata om Mona Lisa, typ ett skämt! Jag insåg precis att jag egentligen inte tittade ordentligt på henne, tog bara ett kort och gick vidare. Tycker bara att den är överskattad, liten och inte särskilt fin.
Efter besöket gick vi mot Saint Michel och mot restaurangen. som känns som mitt hak nu för det var tredje gången jag var där, för att äta lunch. Supergod menu för 10€ med gratis glas vin? Finns inte riktigt något att klaga på där.
Sen strosade vi lite på Champs Elysées innan vi åkte hem.
Väl hemma så gick jag ut och gick i skogen, fast på ett annat håll än var jag gått förut. Inte en så bra idé visade det sig. På många ställen var det lerigt och äckligt och man kunde knappt ta sig fram. Och på grund av att det varit så tråkigt väder idag blev det mörkt mycket tidigare än det blivit innan i veckan. Så rätt var det var var jag mitt inne i skogen och försökte ta mig fram i lersörjan (mina skor är nu bruna istället för lila) och det började bli mörkt. Tack och lov för GPS i mobilen! Som om det inte var jobbigt nog så började jag höra massa höga fågelljud som jag antar var fasan, för det ska tydligen finnas många sånna i skogen. Fast allting gick bra, när jag väl kom upp på en stig som jag inte sjönk ner 2 dm i, så sprang jag raka vägen hem. 
Här är hon, Mona Lisa, eller som hon heter på franska: La Joconde!
Här ser ni hur stor plats Mona Lisa får...
Och den här tavlan tar upp väggen mitt emot. Tror att ni kan se storleksskillnaden?!
Mitt favoritrum! Typ Napoleons våning tror jag
Sämsta bildkvaliteten, men även detta det jag tror är Napoleons våning.
DEt sista vi orkade med på Louvren var att kolla in lite sarkofagen och en mumie!

Shopping, again

Jag hade ogår tänkt att komma hem lite tidigare, alltså inte det allra sista tåget. Fast när jag kommer till La Defense så säger en kvinna att jag får ta ersättningsbuss istället och jag kommer på att tågen inte skulle gå som vanligt denna veckan. Jag frågar vilken buss jag ska ta och han berättar att alla får ta samma buss, den går till St Cloud och därifrån får man ta sig vidare mot sin destination. Jag fick skräcktanken (kan bero på att det sist tog TVÅ timmar från St Cloud till mig med buss) att jag inte skulle koma hem förrän timmar senare, men när vi väl kom fram så visade det sig att från St Cloud skulle vi ta tåget som vanligt, så jag kom hem 1.30.
I morse bestämde Elin och jag att vi skulle åka in till Auber/Opéra kolla lite i affärer och sen se vad vi kände för. Meg, den australienska tjejen mötte också upp oss. Elin köpte en väska och sen åkte vi mot Champs Elysées där vi åt lite lunch innan elin åkte hem för att barnvakta. Meg och jag gick hela gatan på båda sidor och pratade om filmer innan vi också åkte hem.
Imorgon bestämde vi att vi ska träffas tidigt och åka till Louvren (vilket vi inte har "hunnit" göra på fyra månader).
Det blir nog kul, har inte varit där på 10 år, så det enda jag komer ihåg är hur skrattretande Mona Lisa, eller La Joconde som den heter på franska, är.

Croque monsieur

Jag träffade upp Sarah vid 11.30-tiden i förmiddags för att bege oss in på LaFayette och rean. Det blev ett massa tittande och lyftande av skor och väskor, men inget köpt för någon av oss. Lite roligt blev det när jag träffade en tysk tjej från min klass på LaFayettes skoavdelning. Både hon och jag stannade halvt upp och stirrade på varandra innan vi insåg varför vi såg bekanta ut och sa hej. Kändes så skumt att stöta på henne inne i Paris. Det händer lite då och då att man stöter på folk man känner inne i Paris, vilket är ganska knäppt med tanke på att det bor runt 12 miljoner människor här.
Lite efter 13 mötte vi upp Elin efter skolan och letade någonstans att äta, vi landade på en restaurang där vi alla tre åt croque monsieur. Denna underbara macka! Hur kan man liksom INTE gilla macka med skinka och sjukt mycket ost? Ni hör ju redan hur underbart det låter. Efter lunchen drog jag mig hemåt medan de andra stannade kvar en stund till. Däremot stötte jag på Sarah igen vid tågstoppet i La Defense, trots att vi först missade varandra.
Efter jobbet blir det en favorit i repris, fredagkväll i Paris med Madeleine som förra veckan, längtar tills jag slutar, occh efter det är det helg igen. Yay!

Ofattbart!

Vet ni vad mina vänner? Jag kan se lite av himlen idag!!!! Det var inte igår (det var ca 9 dagar sedan...)

Reunion

Tog RER:n till La Defense direkt efter skolan idag och träffade Elin, som jag inte sett på två veckor.Vi åt lite på Quick (Franska McDonald's) innan vi kollade runt lite (med betoning på lite) på rean. Sen åkte jag hem, hämtade flickan vid bussen, chillade medan barnen gjorde sina läxor och lagade sen mat. 
Imorgon ska jag in till Opéra och träffa Sarah för att följa med som smakråd till reorna på Les Grands Magasins (LaFayette och Printemps) och det blir kanske något till mig med om jag hittar något som faller mig i smaken.

Parkering

Jag slutar aldrig att förundas över fransmännens bilkörning (och ännu mer; parkering). Flera gånger sedan jag kom tillbaka förra veckan har jag sett bilar som försökt fickparkera i "fickor" som inte ens är stora nog att trycka in bilarna sidvägs. Och detta försöker de, mitt inne i Paris i ruschen, i brand nerförsbacke etc.

Les soldes!

Som jag misstänkte, sanslöst mycket folk! När jag kom till Printemps runt 15 var det mycket folk, men en-en och en halv timme senare, var det MYCKET folk. Så jag lyckades ta mig genom folkmassorna och gå vidare. Dock började det regna och jag kommer inte för tillfället ihåg var jag gjort av mitt paraply, så jag blev ganska blöt. På vägen hem åkte jag inom La Defense där det inte ens var möjligt att ta sig fram, så där stannade jag bara till nästa tåg. Dock kom aldrig det... P.g.a. förseningar så fick jag väntade i över en halvtimme i kylan. 
Men nu är jag hemma igen och kollar lite FNL på datorn, som vanligt.

Ännu en dag

Händer inte så mycket för tillfället här nere. Det är kallt, några grader bara, och tråkväder. Idag var jag i skolan en stund där vi delade galette de roi, wienerbrödsdegstårta med marsipankräm inuti. Jag tog ingen för jag har redan smakat den och den är inte riktigt i min smak, jag gillar varken marsipan eller wienerbröd. Annars har jag bara städat lite på mitt rum, tvättat lite och slappat. 
Imorgon börjar rean här i Frankrike, det finns tydligen regler på det, så då tänkte jag utnyttja min lediga eftermiddag till att kolla runt lite. Fast vi får se hur länge jag orkar, för jag har hört från flera håll att folk tar LEDIGT för att gå på rean. Och affärerna öppnar klockan ÅTTA imorgon på "startdagen" så ni kan ju tänka er vilken uppståndelse det kommer vara. Jag som inte ens kan åka in till Karlskrona i mellandagarna utan att få ångest...

It's cold around me again

Fattade först inte varför det var så kallt inne i huset. Satt uppe och frös på mitt rum. Sen gick jag ner på nedervåningen, där det är ännu kallare, och ser att någon (gissar på flickan) har öppnat åt katten ut i garaget och lämnat dörren halvöppen...

Skola

Började dagen idag med att åka in tidigt till Paris för att hinna gå till ambassaden och hämta ut mitt nya körkort innan jag åkte till skolan. Första dagen i skolan var ganska lång för mig, trots att lektionen bara varade två timmar, för jag var så trött. Sen väntade jag på Ninna i skolan som har lektion efter mig. Såå länge sedan, två och en halv vecka...
Sedan jag kom hem har jag bara kollat på film på datorn, men snart ska jag gå ner till bussen för att möta flickan. 

The perks of being a wallflower

Det blev bio ändå. Fick till slut tag i Hanna. det visade sig att mina facebook-meddelanden inte kommit fram till henne (eller till någon annan för den delen). Så vi bestämde att vi skulle mötas vid Charles de Gaulle-Etoile, men när jag sitter på metron får jag ett sms där hon frågar om det var clemenceau och jag hade ingen teckning på telefonen, så jag åkte till Clemenceau gick upp och ringde henne. Då visade det sig att hon hade insett att det måste ha varit Etoile och åkt dit istället, så vi gick och möttes halvvägs. Vi åt lite på Brioche dorée på Champs Elysées innan vi gick till bion. Jag vet inte vad det är med biograferna i det här landet. För det första ligger det typ 4 UGC-biografer bara på Champan, men det går olika filmer på alla och salongerna ligger inte alltid I biografen, utan ibland (som de senaste två gångerna för mig) så ligger de en bit längre bort i en annan byggnad. Och detta tycker de att man ska fatta, trots att det inte finns några skyltar eller nåt.
Vi tittade i alla fall på Le Monde de Charlie (eng: The perks of being a wallflower). Riktigt bra tyckte både jag och Hanna att den var. Bästa bion jag sett för i år (skojar bara, men de var superbra)!
I morgon är det dags för skola igen, yaaay...

Last few days

Jag ligger fortfarande kvar i sängen och tittar på film, behövde sova ut ordentligt idag, vilket jag inte hunnit göra sedan jag kom hit. I torsdags kväll gick jag ju som sagt runt i Paris på kvällen så jag kom hem runt midnatt och i fredags kväll träffade jag en annan tjej från min klass som jag åkte in till operan och träffade, vi tog en drink och satt och pratade i någon timme innan jag tog det sista tåget hem, så jag kom hem 1.35. På moronen igår gick jag upp vid nio för att åka in och träffa en kompis i Paris. Det slutade med att vi strövade runt i Marais, satt nån timme på Starbucks och åt falafel. Efter det åkte jag hem och tittade lite på film innan jag åt middag med familjen där det var livliga diskussioner om Apple, Samsung och Microsoft (familjen äger det mesta från Apple och pappan och sonen är riktiga teknikfreaks). Efter middagen gick jag upp på mitt rum, skypade lite med mamma innan jag tittade lite på film igen.
Idag ska jag förmodligen på bio med Hanna, men hon svarar inte på mina meddelanden så vi får se hur det blir med det.

Första jobbdagen för året

Igår gick väldigt bra, en lugn och skön dag blev det. Flickan sov hos en kompis medan pojken hade en kompis som sov här. Så hela förmiddagen var han sysselsatt med sin kompis, så ett tag efter lunch kom hans mamma och hämtade honom och lite senare åkte jag och hämtade flickan hos hennes kompis. Dock fick jag lite problem när jag skulle ta bilnyckeln. Normalt sett ligger det två nycklar på samma ställe, igår låg det INGEN. Så efter en stunds letande för mig och killen så ringde han mamman och vi hittade en nyckel så jag kunde köra iväg. Senare på eftermiddagen lärde pojken mig hur man löser en Rubik's kub (kommer inte direkt ihåg dock) och flickan och jag gjorde suddigum (hon fick ett gör-det-själv-kit i julklapp av mig och blev eld och lågor!). På kvällen åt vi middag innan mamman kom hem och jag tog tåget in till Paris för att träffa en klasskompis. Vi gjorde inget speciellt utan gick bara runt i någon timme, från triumfbågen, ner längs Seine, förbi Notre Dame, upp mot Hôtel de Ville, för att slutligen gå mot Châtelet. Härligt att vara i Paris igen, och att just bara gå runt på kvällen i Paris är bland det bästa jag vet.

Out of it

Gud vad jag kommit ur rytmen. Insåg ju precis att klockan inte alls har passerat 21, utan 20! Då är det ju inte världens undergång om jag inte hinner med 24 över tåget, för om jag tar tåget 20.54 är jag ju inne i alla fall till 21.30 och det var ju inte lika farligt som 22.30. Vet inte riktigt hur tankeverksamheten pågick i mitt huvud precis...

Den spända väntan

En tjej i min klass skrev till mig innan idag och frågade om jag ville göra något ikväll, för hennes familj skulle ha middagsbjudning, så hon ville helst inte vara där. Så nu hoppas jag jättemycket så att mamman ska komma hem innan 21.20 för annars hinner inte jag med tåget och då går inte nästa förrän. 21.54...
Men ifall det nu blir så, så löser dig sig ändå. Fast det hade varit skönare att hinna med det första.

Back to business

Har sedan några timmar varit tillbaka hemma i Frankrike. Hade svårt och somna (lyckades till slut run 1.45) och gick upp redan 4.15 så efter en halv dags resande är jag helt slut så, nu tänkte jag ta en liten tupplur innan kvällen. Så jag ska lägga ifrån mig datorn nu innan jag somnar på den.

Going back!

Ska försöka sova någon timme nu innan jag påbörjar resan tillbaka till Frankrike. Hade gärna stannat hemma några dagar till, men jag är glad för de dagar jag fått. När jag väl lämnar landet imorgon är det inte planerat att komma hem förrän till sommaren, men det är jag inte särskilt ledsen över. För om det är något jag insett under min lilla hemvisit så är det att vintern (alltså oktober till april/maj) inte är Sveriges bästa årstid. Så jag ser fram emot en lång och skön vår i Paris!

RSS 2.0