Babbel

Efter jul så började jag testa en tjänst för språkinlärning som heter babbel. Den finns för ett tiotal olika språk, bl.a. engelska, franska, spanska. Programmet består av ca 3000 ord och meningar, samt ett flertal övningar för allt från absoluta nybörjare till de med lite mer avancerade kunskaper. Glosorna kan man välja att lära sig normal takt eller snabbare, samt med eller utan språkigenkänning d.v.s. att du repeterar efter och programmet säger hur bra du sa ordet. Detta gör programmet väldigt bra om man är nybörjare eller har väldigt lite kunskaper. Jag har valt att köra snabbare och utan tal då jag redan har bra uttal och inte ”behöver” lägga så mycket tid på det.

Det bästa med programmet tycker jag dock är repetitionsintervallerna. När du väl har ”lärt dig” en glosa så är det ett system som bestämmer när du ska repetera ordet igen för maximal inlärning. Om du stavar fel vid repetition kommer du få repetera ordet igen dagen efter ända tills du stavar rätt. När du väl stavat rätt så blir det istället två, tre dagar till nästa repetition och sedan blir det med längre och längre mellanrum för varje gång du stavar rätt. Det gör att man får in orden i benmärgen istället för bara ytligt inlärning som man glömmer tre timmar senare.

Babbel finns både på datorn och för mobiler/tablets. Mobilversionen är lite limiterad, men gratis(!), medan datorversionen är mer omfattande och därmed kostar pengar (hur mycket per månad beror på hur länge man skriver upp sig).
Så är ni intresserade av att lära ett nytt språk eller friska upp gamla kunskaper, kolla in Babbel!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0